Samorząd Województwa Mazowieckiego oraz Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Ziemia Chełmońskiego” zapraszają na szkolenie:

MAZOWIECKIE DOBRE PRAKTYKI I TRADYCJE KULINARNE
„Wypiek Sękacza”

Data: 9 maja 2025 r. w godz. 15.00 – 20.00

Miejsce: Kraśnicza Wola – Świetlica Wiejska, Kraśnicza Wola 27A, 05-825 Grodzisk Mazowiecki

W programie:

15:00 – 14:10       Przyjmowanie uczestników, rejestracja
15:10 – 15:30      Otwarcie szkolenia

Magdalena Okrasa – Członek Zarządu Stowarzyszenia Lokalnej Grupy Działania „Ziemia Chełmońskiego”

Agnieszka Kalińska – pracownik Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie  – powitanie, wprowadzenie i informacja o działaniach promocyjnych i konkursach organizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego na Mazowszu

15:30 – 17:00    Warsztaty
15:30 – 17:00     Bożena Mikielska  – wprowadzenie i wykład nt. tradycji wypieku sękacza
17:00 – 17:30    Przerwa kawowa
17:30 – 19.00    Bożena Mikielska  – kontynuacja wykładu oraz warsztat praktyczny
19:00 – 19:30    Dyskusja uczestników, podsumowanie i zamknięcie szkolenia
19:30 – 20:00    Posiłek w postaci dań regionalnych

szkolenie warsztatowe z wypiekania sękacza